Itt az első választási csalás? Ebbe bukni fog a polgármester jelölt!

Orbán és Habis nem az aláírásokat másolja a képen, hanem a Modern Városok Program támogatási megállapodását írják alá. Kép: Habis László Facebook oldal

Mint írtunk róla, tegnap este házkutatás volt  Pikó András kampányirodájában, amit a Magyar Nemzet című papíron megjelenő nyomdai propaganda anyagban megjelent rágalmazás miatt tartott a rendőrség. Más,

Fidesz jelöltek esetén, amikor nem csak gyanú, de konkrét bizonyítékok is vannak, már sokkal elnézőbb a rendőrség,

és messze elkerüli a Fidesz irodák átkutatását!

Egerben, a komplett ellenzék felsorakozott Mirkóczki Ádám mögé, így kinyílt a lehetőség, hogy az ellenzék vissza hódítsa Egert a Fidesztől. Mirkóczki 2018-ban Eger városában 600 szavazattal kapott többet mint a fideszes jelölt, az EP választáson is több volt az összellenzéki szavazat, mint a Fideszé.

Be is indult a pánikreakció Habis László regnáló, lokálpatriótából fideszes polgármesterré váló csapatában, és némi baloldali keresgélés után megtalálták a helyi Berki Krisztiánt, Bódás Bianka személyében, aki a komolynak nehezen vehető Schumck Andor pártjában visel felelősségteljes posztot.

Már csak egy probléma akadt, kellene némi támogató aláírás a városban egyáltalán nem ismert hölgynek. Sikerült is összeszednie 400 aláírást, amit le is adott a helyi választási irodán. Jól is tette, hogy többet gyűjtött, mert sok érvénytelen volt közte, de éppen meg lett 301 érvényes, ami ugye eggyel több, mint a szükséges 300.

Bár az aláírások eredetiségét sem a helyi választási iroda, sem a helyi választási bizottság nem vizsgálhatja, mégis kiborult a bili, mert választópolgárok jelezték, az Egri Ügyek információi szerint már négyen is, hogy

ők bizony nem írtak alá Bódásnak, csak a Fidesz jelöltjének, Habis Lászlónak!

Úgy tudjuk, a választási bizottság ellenzék által delegált tagja összevetve az aláírás gyűjtő íveket, további 33 olyan nevet és aláírást talált Bódás Bianka ívein, amelyek ott vannak a fideszes jelölt, Habis László dokumentumain is, de a két aláírási forma, a kézírás még csak nem is hasonlít egymásra.

Mindez azt jelenti, hogy könnyen becsúszhat a 300 alá az aláírások száma, és bukhat a jelöltsége a kamupárt kamujelöltjének!

A Fidesz viszont nagyon hamar leadta a kellő számú aláírását, így további kérdést vet fel, hogy miként kerülhettek az adatok ezekről az ívekről a Bódást támogató ívekre. Mindenesetre feljelentés fog születni az ügyben, és reméljük, a rendőrség itt is ugyanolyan határozott és kemény fellépést fog mutatni, mint  Józsefvárosban, Pikó András esetén.

Bár tudjuk, a botrányt kirobbantó Egri Ügyek nem a Magyar Nemzet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!