Kiderült! Ezzel zsarolhatja Orbán az EU-t, de cserébe jöhet még fekete leves!

Egyetlen ütőkártyája maradt Orbánnak a tavaszi EP választások után, melyen összes szélsőjobbos haverja elvérzett, és csak ő maradt talpon. Valljuk be, az EU-nak sokkal nagyobb gondjai vannak mostanság, mint az, hogy Orbán mit művel idehaza az MTA-val, vagy éppen mennyit lopott Simonka.

Két fontos problémával néznek szembe, az egyik a német gazdaság lassulása, amely a beszállítókon keresztül kihat egész Európára (ránk különösen nagy csapást fog mérni), a másik pedig a Brexit kérdése. Ez a második, amit rövid határidőn belül, egszerű döntéssel lehet lezárni, ezért ez van most minden tárgyalás fókuszában.

Nem hiába esett szó róla Merkel legutóbbi magyarországi látogatásakor sem. Az, amit Boris Johnson művel ma Londonban, megszégyeníti a Monthy Pyton minden jelenetét, ahogyan görcsösen ragaszkodik a megállapodás nélküli kilépéshez, miközben az ország közvéleményének többsége már maradna.

Itt jön a képbe Orbán. Ugyanis, az angol törvényhozás kötelezte Johnsont, hogy kérjen halsztást a Brexitre az uniótól, amit egyhangúan meg kell szavaznia mind a 27 ország vezetőjének.

Orbán egyedüli nem szavazata azt jelentheti, hogy a Brexit megállapodás nélkül fog megtörténni!

Ez azt jelenti, hogy az Európai Unió jelentősen gyengülni fog gazdasági téren az USA-val, Oroszországgal, Kínával, Indiával való versenyben, amit végső soron minden európai polgár meg fog érezni a bőrén. Ezt pedig semelyik felelős EU tagállami vezető nem szeretné.

Történt-e ilyen zsarolás, vagy nem, azt nem tudjuk. Mindenesetre a mindenki által bukásra elkönyvelt Trócsányi mégiscsak megkaphatja az áhítozott portfóliót, az EU pedig a napokban újra elkezdte folyósítani a támogatási összegeket, jóval kisebb büntetés mellett, mint az várható lett volna.

Egy biztos. Az EU-ban nem divat a nyílt, kocsmai szintű zsarolás és politizálás. Lehet, most más lehetősége nincs az újonnan felálló bizottságnak, és kényszerpályán vannak.

De Orbán ezért még meg fog fizetni. Kamatostól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!