Ellenzéki siker – Össze kell hívni a rendkívüli parlamenti ülést!

Alakul a Parlament 2018-ban / Kép: MTI

A parlamenti honlapra csütörtökön felkerült dokumentumából kiderül, hogy az LMP kezdeményezésére indított rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírás összegyűlt, így a képviselők értekeznek majd Magyarország klímaügyi vállalásairól – közölte az atv.hu.

Még augusztus végén jelentette be az LMP, hogy kezdeményezni fogják az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, melyen megvitatnák, hogy a kormány milyen lépéseket tesz klímaügyben.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője azt javasolja, hogy szeptember 18-án tartsák meg a rendkívüli ülést, melyen megtárgyalnák az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó és halasztást nem tűrő feladatokról szóló országgyűlési határozatot.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását az LMP képviselői mellett támogatták a Párbeszéd, a DK, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ülést szeretnék megtartani még a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs előtt, hogy megvitathassák a kormánnyal, milyen álláspontot képviselnek, Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezésének érdekében, és milyen vállalásokat tesznek az alkalmazkodási feladatok terén.

A házszabály alapján a házelnöknek lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell az Országgyűlést összehívnia ilyen kezdeményezés esetén,

így előfordulhat, hogy nem sikerül az ENSZ-klímacsúcs előtt beszélniük az ellenzéki képviselőknek a kormánypártiakkal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!