Rendkívüli: kiszivárgott Orbán terve – titkos paktumot kötött, elárulta az EU-t

A magyar miniszterelnök tervéről egy brit lap számolt be hétvégi számában.

Egy rangidős brit kormányzati forrásra hivatkozva a konzervatív Sunday Times nevű hetilap vasárnap arról írt, hogy Boris Johnson nemrégiben kinevezett brit kormányfő

Orbán Viktort használhatja fel arra, hogy a legközelebbi uniós csúcstalálkozón megvétózza Nagy-Britannia kilépési határidejének további elhalasztását.

Johnson ezzel szeretné elérni, hogy az alku nélküli kilépés forgatókönyve még valószínűbb legyen. A témában forgó elemzések egyöntetű véleménye szerint az úgynevezett “no-deal Brexit” nemcsak Nagy-Britannia, de az egész EU gazdaságát komoly válságba sodorhatná. A brit miniszterelnök a napokban már fel is függesztette a parlamentet az angol királynővel, hogy így próbálja elkerülni, hogy a törvényhozás útját állja az alku nélküli kilépésnek.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor még nem lefutott meccs az angol Trump ügyködése, ellenzéke ugyanis még a felfüggesztés előtt el szeretne fogadni egy törvényt, ami kötelezné a kormányzatot arra, hogy elkerüljék a kilépésnek ezen módját. Ha ezt nem sikerül elérniük, úgy már csak az EU állhatná útját annak. Egyelőre kétséges azonban, hogy az EU ezt képes lesz megtenni,

a felforgató és hazug magyar miniszterelnök ugyanis megteheti, hogy megvétózza ezt az utolsó mentőlépést.

Amennyiben Orbán és Johnson titkos paktuma beválik, úgy Nagy-Britannia súlyos gyógyszer- és élelmiszerhiánnyal és a gazdaság súlyos zsugorodásával futna neki az elkövetkező időknek. De az EU is komoly veszteségeket szenvedhetne el (nem beszélve a Nagy-Britanniában élő magyarokról), mely végső soron az Unió ellenlábasai, pl. Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajthatná a vizet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!