Kósa Lajos megnyerte a Németh Szilárddal folytatott versenyt a “legostobább fideszes” címért

Kósa Lajos

A három hete lángokban álló Amazonas vidéken, csak az elmúlt hét végén, nagyjából 100 újabb helyen regisztráltak erdőtüzet. Január óta pedig összesen 78383 erdőtüzet jegyeztek fel azon a területen, ami főként az erdőírtásra és a nagy szárazságra vezethető viszza.

Most az RTL Híradó arról számolt be, hogy Kósa Lajos erről a globális katasztrófáról is külön véleménnyel állt elő. A fideszes országgyűlési képviselő a Kossuth Rádió műsorában azt mondta:

“Persze nem az őserdő ég, mint láthatjuk a képeken, hanem egyébként az a bozótos, ami nem őserdő, de most ez mindegy, a részletekbe nem kell belemenni.”

Kósa azért kezdett bele ebbe az okfejtésbe, mert szerinte az ellenzéki politikusok még a brazíliai erdőtüzeket is Orbán nyakába szeretnék varrni. Véleménye szerint nem is akkora a baj, mint azt állítják, így őt sem a NASA műholdfelvételei, sem pedig a videók nem tudják meggyőzni arról, hogy hatalmas területen lángokban áll a brazíliai esőerdő,

mivel szerinte csak a bozótos ég.

A csatorna híradójának a Demokratikus Koalíció elmondta, hogy a Fidesz nem fogja fel, mekkora globális problémát jelent ez a tűz, hisz ez mindenkit érint a Földön. Hozzátették, hogy Orbán Viktor valóban felelős olyan szempontból, hogy ő volt azon vezetők egyike, aki megvétózta a közös európai fellépést a klímavédelem érdekében.

Szerintük így gyakorlatilag Orbán is azok közé a populista vezetők közé sorolhetó, akiket nem érdekel mi fog történni a Földdel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!