Kitálalt a kiugrott riporter – gyomorforgató dolgokról számolt be az MTVA-nál

Balogh Krisztina egykori MTVA-s riperter nem bírta tovább, és otthagyta a “közmédiát”. A 444.hu-nak adott interjújában talán ez a legsúlyosabb mondat: „nyílt titoknak számít, hogy

a kormányzati kommunikációt felügyelő államtitkárságáról küldik meg a használandó paneleket és témákat a szerkesztőségbe”.

Ami miatt mégsem erre kapjuk fel a fejünket, az az, hogy ezt mindenki tudja, nem először szivárognak ki ilyen információk, de a Balogh Krisztinával készült interjú azért is döbbenetes, mert részletesen bemutatja a módszereket és azt, hogy

az utolsó politika mentes hírbe is hogyan fészkelte be magát a kormányzati propaganda.

Döbbenetesek a módszerek, ahogy a könyvhétről beszámoló riportban letiltanak baloldali írókat, ahogy a lombikprogramban meghatározzák ki szerepelhet, hogy RTL Klubon szereplők nem jelenhetnek meg, hogyan kell baloldali politikusokat nevetségesnek beállítani a riportokban.

Persze, ment az álhírgyártás ezerrel a migráns témában is:

„Egy alkalommal azzal bíztak meg, keressek adatokat arról, hogy milyen rémes új betegségeket hoznak be a migránsok Európába. Nagyon ritkák voltak az ilyen esetek, nagyon alacsony számú esetről találtam csak számadatot, de addig kellett kutakodnom, amíg egy ‘szakértő’ el nem mondta, hogy mennyire veszélyes ez a sok afrikai és arab ember.

Végül a riporternő, akinek az álma volt, hogy a közmédiánál dolgozhasson feladta, és elhagyta az MTVA-t, és most felszolgálóként dolgozik külföldön.

„Nem akartam az adófizetők pénzén csinálni tovább. Nem éreztem fairnek velük szemben.”

Fel kellett adnia élete álmát, de nem tudták megtörni a gerincét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!