A hatalom mindent irányít – Központilag tiltják a kórházaknak, hogy negatívan nyilatkozzanak

Fotó: MTI / Kovács Attila

Készenléti ügyeletet kellett elrendelni a Margit kórházban azért, hogy az akut vérző betegeket el tudják látni. Mindez az Index értesülései szerint szakorvoshiány miatt alakulhatott ki.

A kórház igazgatója levélben közölte, évek óta szerveznek készenlétet, hogy az intézetben fekvő betegeket, ha akut eset fordulna elő, el tudják látni. Hozzátette: azonban előfordulhat az is, hogy bizonyos esetekben a betegeket át kell irányítaniuk a Honvéd kórházba – közölte az atv.hu.

László Imre a DK országgyűlési képviselője szerint

az ellátással kapcsolatos problémák nem az adott intézmények hibáiként értelmezhetőek, hanem a feltételek nem adottak.

A képviselő szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megtiltotta az egészségügyi intézmények vezetőinek, hogy nyilatkozzanak a sajtónak. Hozzátette, hogy a központosítás nem csak a vezetés irányítására vonatkozik, hanem

minden szempontból próbálják központilag irányítani az intézeteket.

László Imre elmondta továbbá azt is, mindenki látja, hogy hatalmas gondok vannak az egészségügyben, folyamatosan romlik a színvonal, ennek ellenére sem a kormánypárti politikusoktól, sem az egészségügyi intézetek vezetőitől nem lehet negatív kritikát hallani.

Mellébeszélnek, nem adnak valós információt csak azért, nehogy kiderüljön az igazság, hogy nincs minden rendben.

A DK-s politikus szerint, most a Margit kórház igazgatóját is arra utasíthatták, hogy azt nyilatkozza, minden rendben az ellátással.

A képviselő megemlítette, hogy a parlamentben kérdést intézett a kormánypárthoz, miszerint: mit tesz a kormány az ellátással kapcsolatosan, hogy a magyar emberek számára megbízhatóan dolgozó egészségügy álljon rendelkezésre, mire Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy soha ennyi orvos nem volt még Magyarországon.
László Imre erre megkérdezte tőle: “Hová bújtak?”

Igaz, hogy a statisztikai adatok alátámasztják Rétvári állítását, azonban László Imre elmondta:

ez csak azért van így, mivel jelenleg egy ember látja el három orvos feladatát, tehát egy orvost akár háromszor is beleszámolhatnak a statisztikába.

László Imre végül hozzátette, háromféle hazugság van: kis hazugság, nagy hazugság és statisztika.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!