Lesújtó statisztikai adat látott napvilágot – Magyarország a legrosszabbak között szerepel

Megérkeztek az Eurostat legfrissebb adatai, ami szerint Magyarország a sereghajtók között található, már ami a nyaralást illeti – közölte az atv.hu. A felmérés azt mutatja meg,

hogy a magyarok 43 százalékának, az egy hetes nyaralás, már nem megengedhető luxusnak minősül, függetlenül attól, hogy belföldről vagy külföldről van szó.

Tavaly a 16 év feletti uniós lakosság 28,3 százaléka nem engedhetett meg magának egy külföldi utazást, számolt be róla a HVG. Ez jelentős javulásnak számít a 2013-as adatokhoz képest, amikor az unióban még 39,5 százalékot mértek.

Az unión belül természetesen teljesen eltérő adatokat láthatunk,

bár számunkra rossz hír, hogy mi a sor végén kullogunk.

Nálunk csak 5 ország teljesített rosszabbul ezen a téren: Romániában 58,9 százalék, Horvátországban 51,3 százalék, Görögország és Ciprus 51 százalék, Olaszországban pedig 43,7 százalék azoknak az aránya, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást.

A magyar lakosság 43 százalékának azonban Varga Mihály szavai sem nyújtanak vigaszt, aki a gyenge forintra hivatkozva nyilatkozta azt, hogy:

“Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.”

A 2018-as rangsor elején a svédek helyezkednek el, ahol a 16 év feletti lakosság csupán 9,7 százaléka nem tudott elmenni egy egyhetes nyaralásra. Őket követi Luxemburg 10,9 és Dánia 12,2 százalékkal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!