Sokan csak melegedni járnak be a parlamentbe – némán ülték végig az elmúlt fél évet

Orbán és Semjén a Parlamentben (kép: MTI)

A parlament tavaszi ülésszakát vizsgálta meg az RTL Híradó, és arra a következtetésre jutottak, hogy több olyan miniszter is ül a padsorok között, akik az elmúlt fél évben egyszer sem szólaltak fel.

Természetesen tudjuk, hogy nem csak a felszólalásokról szól egy politikus munkája, de lássuk be, senki sem nézi jó szemmel azt, ha üres padsorokat lát a parlamentben, és azt sem, ha a miniszterek és képviselők is úgy ülnek ott, hogy egyszer sem szólalnak fel.

Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkó Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter és Rogán Antal is teljesen csöndben ülte végig ezt az időszakot, a hozzájuk intézett kérdésekre is csak valamelyik államtitkáruk válaszolt.

Dömötör Csaba szerint az teljesen rendben van, hogy a miniszterek a hozzájuk intézett kérdésekre sem válaszolnak, mivel szerinte nem is az a feladatuk, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, így ez a miniszterhelyettesekre, parlamenti államtitkárokra hárul.

Nem csak miniszterek hanem képviselők is voltak bőven olyanok, akik egyáltalán nem szólaltak fel idén. Ellenzékiek közül 5-en voltak ilyenek, míg a fideszesek közül 17-en ülték végig csöndben ezt az időszakot.

A kormánypárti oldalon ott van például Bíró Márk is, aki 2010 óta csak egyszer kért szót a parlamentben, de akkor is véletlenül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!