Ennyibe kerül az adófizetőknek egyetlen “migráns” megállítása – Irreálisan magas összeget költ a kormány határvédelemre

A tavalyi év statisztikai adatai sem igazán tükrözik azt a mértékű készültséget illegális bevándorlás tekintetében, mint amilyennek a kormány beállítja a helyzet súlyosságát. A Népszava közlése szerint átlagosan napi 18 illegális határátlépőt állítottak meg 2018-ban, ami a rendőrség honlapján szereplő migrációs adatok, illetve a határrendészeti feladatokra fordított összegek alapján azt jelenti, hogy

több mint 22 millió forintba került minden egyes illegális bevándorló megállítása.

Határvédelmi és határrendészeti feladatok ellátására költötte a rendőrség a 2018-as költségvetésének negyedét, tehát nagyjából 146 milliárd forintot fordítottak erre a célra. Természetesen ez az összeg nem teljes egészében a déli határszakaszra megy el, de jelentős része az ottani védelem forrásait fedezi.

A rendőrség adatai szerint tavaly összesen 6432 embert fogtak el vagy fordítottak vissza illegális határátlépés miatt, ezek közül 1691-en az ország területére sem jutottak el, a többieket pedig magyar területen, a határ közelében fogták el a rendőrök és kísérték vissza Szerbiába.

A hivatalos adatokból az is kiderült, hogy 2018-ban 367 ember kapta meg a nemzetközi védelem valamilyen formáját, tehát ennyien érkeztek Magyarországra menekültként, oltalmazottként vagy befogadottként.

A mostani adatok tehát nem támasztják alá a kormány erre a célra fordított költségeit, ami irreálisan soknak tűnik, ha azt nézzük, naponta átlagosan csak 18 emberrel szemben kellett intézkedniük illegális határátlépéssel kapcsolatban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!