Orbán röhöghet a markába – hiába derült ki a választási csalás, lezárták a nyomozást

Forrás: MTI- Kovács Attila

Bár korábban a rendőrség szerint is bebizonyosodott, hogy egyes kamupártok visszaéltek az ajánlóívekkel, most mégis újabb esetben zárták le a nyomozást.

A rendőrség arra hivatkozott, hogy a nyomozás során nem sikerült felderíteni az elkövető kilétét. A móri Tóth Péter még 2018 áprilisában tette meg a feljelentését, mely szerint tíz különböző kamupárt ajánlóívén találta meg jogtalanul a nevét és az adatait. Tóth Fejér megye 2-es választókörzetében indult a Momentum színeiben a választáson.

A rendőrségtől most azt a választ kapta, hogy a nyomozást felfüggesztik.

Pintér kutyái nem először játsszák ezt el, már egy másik esetben is hasonló indokkal zárták le a nyomozást. (Budapest 5-ös számú választókörzetében 341 esetben egyezett meg az ajánlás a Fidesz és Lévai Katalin kamupártjának ajánlóívein.) A rendőrség akkor úgy fogalmazott, az elkövető kiléte nem azonosítható, így le kell zárniuk a nyomozást.

A mostani határozatban ugyan benne volt, hogy képviselőket és ajánlásgyűjtőket is meghallgattak,

valamiért mégsem sikerült kideríteniük, hogy ki követte el a bűncselekményt.

De az sem bizonyosodott be, hogy annak, aki benyújtotta az ajánlóíveket lett volna tudomása arról, hogy Tóth aláírása hamis az íveken. A bűnösök ma is nyugodtan alhatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!