Újabb egykori fideszest ítélt el a bíróság

Mint arról már korábban beszámoltunk, az elmúlt időszakban sorra buknak meg a volt fideszesek, egymás után ítéli el őket a bíróság. Most az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy négy év után lezárult Fodor Ibolya pere.

A bíróság költségvetési csalás miatt ítélte el a képviselőt, aki korábban a Fidesz színeiben tevékenykedett.

A vád szerint Fodor cégével társasházak takarítását vállalta, melynek bevételének csak egy töredéke után fizetett adót, a többit zsebre rakta.

A volt Fideszes képviselőnő így nagyjából 3 millió forintos kárt okozott az állami költségvetésnek, melyet most a bírósági ítélet szerint egy enyhébb pénzbüntetéssel megúszott, 800 ezer forintot kell fizetnie.

Fodor Ibolya neve akkor került a köztudatba, mikor a kormány ellen tüntetőket lehazaárulózta. Ezek után az RTL Klub Híradója megnézte a képviselőnő előéletét, és kiderült, hogy még 2003-ban bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

A képviselőnő mindezek után lemajmozta a kereskedelmi csatorna riporterét, mire Páva Zsolt polgármester lemondásra szólította fel, ám Fodor lemondás helyett inkább csak a Fidesz frakcióból lépett ki, így azóta független képviselőként politizál.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!