Újabb hazugságon kapták a Fideszt – Folytatják a kétszínű játékot!

Az elmúlt időben a kormányzati kommunikációban nyíltan bírálta Orbán Viktor mellett a Fidesz több tagja is Manfred Weber vezetői képességét.

Kijelentették, hogy nem támogatják a német politikus csúcsjelöltségét.

Csütörtökön azonban Manfred Weber megosztott egy Twitter-bejegyzést, melyben köszönetet mond a Néppárt minden egyes tagjának, akik egységesen támogatták őt.

“Nagyon megható a néppárti frakció egységes támogatása a ma reggeli ülésen. Folytatódik a demokratikusabb Európáért folyó harc.”

Az Euronews megkereste az Európai Néppárt parlamenti frakciójának sajtósát, aki elmondta, hogy a csütörtökön tartott szavazáson a fideszes képviselők nem adtak hangot tiltakozásuknak Manfred Weber jelöltsége ellen.

Tehát annak ellenére, hogy idehaza a sajtóban sorra jelentek meg kormánypárti politikusok nyilatkozatai, melyekben Weber alkalmatlanságát emelték ki, majd közölték, hogy a Fidesz nem fogja támogatni a német politikus csúcsjelöltségét, most mikor lehetőségük lett volna ténylegesen szót emelni Weber ellen, nem tették meg.

Pedro Lopez de Pablo néppárti szóvivő emlékeztetett továbbá arra is, hogy június elején a Fidesz képviselői is megszavazták Manfred Webert frakcióvezetőnek,

annak ellenére, hogy Orbán személyesen nyilatkozta azt, hogy Weber gyenge vezető, aki nem is igazi kereszténydemokrata.

Úgy látszik a hazai hírekkel ellentétben, a kormánypárt még nem szakított Weberrel, hiába próbálják ezt a látszatot kelteni.

Az Euronews kereste a Fidesz brüsszeli képviselőcsoportját is, hogy megtudják, miért nem adtak hangot a német politikussal szembeni elégedetlenségüknek, de a megkeresésre nem válaszoltak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!