Orbánt nem érdekli, ha víz nélkül marad több ezer ember!

Az elmúlt években a kormány több olyan intézkedést hozott, amivel a rezsit szerették volna csökkenteni. Ennek köszönhetően azonban hatalmas bajba került a Békés mellett Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye több mint 130 települését ellátó víziközmű-szolgáltatója – közölte a Magyar Narancs.

Tavaly 12 milliárdos bevétel mellett nagyjából 450 millió forintos veszteséggel zárt az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.

A cég szakszervezeti titkára szerint a rezsicsökkentés miatt, a jövőben nem fogják tudni kigazdálkodni a befagyasztott díjak, a közmű adó, a felügyeleti díj okozta pénzkiesést.

Miskéri László elmondta továbbá azt is, hogy többször írtak levelet személyesen Orbán Viktornak, de ő még válaszra se méltatta a vízszolgáltató céget.

Ha a kormány nem talál majd megoldást erre a problémára, akkor rengeteg település és ember maradhat víz nélkül.

“Háromszor írtunk Orbán Viktornak levelet, jelezve, hogy a hazai víziközmű-rendszerben óriásiak a problémák. (..) Negyedjére nem postán keresztül küldünk levelet a kormányfőnek, hanem felmegyünk hozzá a várba, és ott próbáljuk meg átadni.

Hozzátette, hogy míg a kormány a víz fontosságáról beszél, addig olyan döntéseket hoz, amik “folyamatosan sújtják ezt az alapszolgáltatást üzemeltető ágazatot, amely a mindennapi vízellátásért és a szennyvíz-elvezetésért felelős.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!