Előkerült egy hangfelvétel – rég bukott le ilyen durván a kormány, mint most

A felvételen Palkovics László csinál feneket a szájából.

“A kormány nem akarja, hogy az Akadémiáról a kutatóintézetek leválasztásra kerüljenek”

– hazudja Palkovics László egy olyan kiszivárgott hangfelvételen, amelyet nemrégiben az Index hozott nyilvánosságra. A lap szerint az innovációs miniszter ezt még 2018-ban mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia közti tárgyalássorozat egy korai szakaszában.

A felvételen Palkovics arról próbálja meggyőzni a nyugtalankodó akadémikusokat, hogy az MTA átalakításáról szóló hírek nem felelnek meg a valóságnak, a kormány nem fogja elvenni a kutatóintézeteket tőlük, és nem fog beleszólni abba sem, hogy a kutatóik milyen területeken kutassanak.

Ehhez képest mára kiderült, hogy mindkettő dologban hazudott, hiszen a június elején benyújtott törvénymódosítási javaslatuk pontosan ezt tette.

Az Index erre megkérdezte a minisztériumot, hogyan változhatott teljesen az ellenkezőjére az álláspontjuk az elmúlt egy évben. Elképesztő pofátlan módon azt válaszolták, idézzük:

„A hivatkozott mondatok az egyeztetések elején hangzottak el, azóta a hosszú ideje eredménytelenül zajló folyamatok miatt egyes részleteikben mindkét fél elképzelései módosultak”.

Itt meghallgatható a felvétel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!