Betelt a pohár – kitálalt a fideszes alpolgármester

A szombathelyi fidesz erős lejtmenetbe került, azután, hogy a városi közgyűlésben az ellenzék került többségbe. Most éppen Koczka Tibor fideszes alpolgármesternél telt be a pohár, és ment szembe  Puskás Tivadar fideszes polgármesterrel.

Puskás azt javasolta a közgyűlésnek, hogy város  adja vissza a névhasználati jogot az  ingyenesen terjesztett lapnak, a Szombathelyi Hírlapnak. A névhasználati jogot még a polgármester adta, de az újonnan kialakult közgyűlési többség azt visszavonta, mert a lap súlyosan sértő tartalommal jelenik meg, közben a bíróság is kimondta, hogy egy szombathelyi polgárra nézve személyiségi jogsértést követett el.

A polgármester azonban még erőlködött egy kört a fideszes cégek által kitömött, az ellenség lejáratását célként kitűzött nyomdaipari termék névhasználati jogán,  és újra előterjesztette azt a közgyűlésnek.

A beterjesztést azonban nem támogatja Koczka Tibor (Fidesz-KDNP) a város sportért és kultúráért felelős alpolgármestere. Az előterjesztésen ugyanis nem szerepel az aláírása.

“30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette.  Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire  van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést” – mondta Koczka az Ugytudjuk.hu-nak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!