Korai volt Orbán öröme a Bálnánál: rögtön az eredményhirdetés után jött a pofon

A választás után azonnal elmondta véleményét az Európai Néppárt csúcsjelöltje.

Manfred Weber rögtön az eredményhirdetés után közölte, hogy szélsőséges pártokkal nem lesz hajlandó együttműködni az EP-ben, sem balról, sem jobbról. A szociáldemokratákkal és a liberálisokkal viszont igen, akikkel egyébként bőven megvan az abszolút többsége.

Weber azt is elmondta, hogy bár sok mandátumot vesztettek, ami miatt nem tudja győzelemként felfogni az eredményt, azért még így is az Európai Néppárt marad a legnagyobb pártszövetség az EP-ben. A Fidesz kapcsán arra az újságírói kérdésre, hogy a magyar kormánypárt az EPP tagja maradhat-e, a politikus azt felelte:

„Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is.”

Weber egyébként már korábbi beszédében is leszögezte, hogy nem lesz hajlandó együttműködni azokkal a nacionalistákkal, akik “el akarják pusztítani Európát”. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a politikus nem vesz vissza korábbi ígéreteiből,

és tényleg meg fog szabadulni Orbánéktól.

Ez nem sok jót ígér a miniszterelnöknek, akinek eleve nagyon nem jöttek be a számításai, a szélsőjobboldali áttörés ugyanis jócskán elmaradt a tegnapi választáson.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!