Újabb pofon csattant Orbán arcán, ezúttal Juncker osztotta a sallert

(MTI/AP pool/Yves Herman)

Interjút adott a német Bildnek az Európai Bizottság éléről távozó Jean-Claude Juncker, aki többek között Orbán Viktorról is kifejtette a véleményét – közölte a 444.hu.

Juncker elmondta, hogy a kilencvenes évek közepén ő volt az egyik legnagyobb csodálója Orbánnak, mivel bátornak tartotta, de mára megváltozott a véleménye róla.

A Bild újságírója megjegyezte a Bizottság elnökének, hogy Orbán kihívást intéz azzal az EU-val szemben, amit Juncker testesít meg, mire Juncker pontosított, hogy nem kihívást intéz felé a magyar miniszterelnök, hanem tagadja azt.

Arra a kérdésre, miszerint Orbán több nemzetállamban és kevesebb Brüsszelben látja a jövőt, és hogy Juncker is ebben látja-e a kijelölt utat, a Bizottság elnöke elmondta, hogy szerinte egész más irányba megy az EU, és Orbán rosszul látja a dolgokat.

Szerinte ha mindenki annyira önzően és nemzetien viselkedne, mint Orbán, akkor nem lenne többé EU.

Viszont a többség másképp gondolkozik, egységes EU-t szeretnének, így Orbán nem fog győzedelmeskedni, mondta Juncker, aki azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy Magyarország elhagyja az Európai Uniót, mivel a magyarok többsége maradni szeretne.

“De Orbán Orbán fog maradni: mindenki, aki nem jobbra van tőle, az egy ortodox baloldali szocialista a számára. Beleértve engem is. Nevetséges.”

– tette hozzá Juncker, aki ahhoz az Európai Néppárthoz tartozik, mely nemrég felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!