A Matolcsy család “csak” a szerencsének köszönheti, hogy nem jutott csődbe

nol.hu

Még március közepén jelentette be a Matolcsy György által vezetett jegybank, hogy végelszámolást rendel el a Növekedési Hitel Banknál, melyet Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás vezetett.

Korábban már kiderült, hogy az NHB a Matolcsy család házibankjaként üzemelt, mivel a jegybankelnök mindkét fiának ez a pénzintézet adott igen kedvező kölcsönt.

Matolcsy Máténak 90 milliós hitelt biztosított, hogy luxusvillát tudjon venni, ráadásul úgy, hogy a jegybankelnök fiának a kölcsönt felvevő cége veszteséges volt, a forgalma pedig csak a hitelösszeg 1/13-ad részét tette ki.
Valamint, szintén ennél a banknál kapott kölcsönt a másik Matolcsy fiú is, Matolcsy Ádám, aki így sikeresen tudott venni magának egy bútorgyárat.

A jegybankelnök mindkét fia épp időben váltott bankot, pont mielőtt apjuk felügyeleti biztost rendelt ki az NHB-hoz

– derítette ki a 24.hu.

Matolcsy Ádám két héttel apja intézkedései előtt nyitott új számlát egy másik banknál, Matolcsy Máté pedig hasonló ütemérzékkel ment át még testvére előtt egy nappal a bedőlni készülő NHB-tól a Gránit Bankhoz.

A hirtelen bankváltást Matolcsy Máté azzal magyarázta, hogy szüksége volt a cégének egy új bankszámlára és a sok remek ajánlat közül a Gránit Bank ajánlatát fogadták el, mivel ez nyújtotta számukra a legjobb konstrukciót. Valamint hozzátette, hogy semmilyen összefüggés nincs döntése és az NHB korábbi helyzete között. A szerencsés bankváltás csak a véletlen műve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!