Összeomlás közeleg, az Orbánnak legfontosabb területet is lezüllesztette Pintér

Népszava fotó/Vajda József

Drasztikus számban esett vissza a szolgálatba álló, frissen végzett határvadászok száma, így a déli határ védelme is jelentős problémát jelent a hatóságoknak. A Népszava közlése szerint nyolc hónap alatt majdnem a hatodára csökkent vissza azoknak a száma, akik határvadászként végeztek, így a Készenléti Rendőrségnél legutóbb már csak 22-en álltak szolgálatba.

Mielőtt elindult a külön határvadász képzés, a megyei rendőrkapitányságok állományi tagjaiból vezényeltek embereket a határ őrzésére, viszont

ez a megoldás nem volt tartható hosszú távon, mivel a rendőrségtől is egyre többen szerelnek le minden évben.

Végül a kormány úgy döntött, elkezd külön határvadászokat toborozni, hogy velük biztosítsák a határ védelmét, és ne a megyei rendőrségek létszámát csökkentsék az őrzés miatt. Ma a rendőrség állományának teljes létszáma körülbelül 50 ezer fő, melyből 36 ezer a hivatásosok száma.

“Az elvándorlásban a 2018-as év csúcsot döntött. Miközben tíz éve még csak nagyjából 200-an hagyták el végleg a pályát, azaz ennyien voltak, akik nem nyugdíjba vagy más rendvédelmi szervekhez mentek, hanem leszereltek, ugyanakkor tavaly már 2000 volt a számuk”

– közölte a lappal Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A kormány elképzelése szerint 3000 új határvadászt szerettek volna toborozni, de végül ennek a számnak alig több mint a harmada lett meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!