Még mindig van ajánlat számukra, ha valóban váltást akarnak

Az LMP számára továbbra is nyitva áll az ajtó a fővárosi együttműködés terén – mondta Horváth Csaba, az MSZP várospolitikusa az ATV Start című műsorában pénteken.

„Az LMP-nek van ajánlat, az LMP-t továbbra is várjuk, de nekik is el kell dönteni, hogy mi a fontos”

– mondta. Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum múlt hétvégén jelentette be 21 budapesti kerület közös ellenzéki polgármesterét; az akkori bejelentésből a Jobbik és az LMP kimaradt.

Horváth a műsorban végigelemezte, hogy a tavaly áprilisi országgyűlési választás hogyan alakult volna, ha időben sikerült volna a kormánypárt jelöltjeivel szemben, az ellenzék együttműködésével, mindenütt egyetlen közös ellenzéki jelöltet állítani.

„A Momentum tényleg példamutató módon járt elöl”, és később a Jobbik is nyilvánosan elnézést kért a parlamenti kétharmados Fidesz-többség előidézésében játszott tavalyi szerepük miatt, de az LMP-nél „a mai napig úgy csinálnak mintha semmi szerepük nem lett volna ebben.”

„Pedig a különutas politikájuk, bármennyire is lehetnek olyan saját rendezőelveik, ami ezt igazolja, sajnos azt eredményezi, hogy a végén mindig a Orbán Viktor és Fidesz jár jól. Ezen nekik is el kell gondolkodniuk” – mondta Horváth. Elmondta: az LMP csak EP-választás után beszélt volna a fővárosi együttműködésről. „Meddig kellett volna várunk?” – tette fel a kérdést.

„Nem szeretnénk Budapestet odadobni a Fidesznek csak azért, mert az LMP, (…) nem tudni miért, időt húz”

– mondta. A Jobbikról megismételte: a tavalyi választási eredményekből és az azóta készült felmérésekből is az látszik, hogy a Jobbik Budapesten csak korlátozottan tud hozzájárulni az ellenzéki győzelemhez.

Sajt indulásáról a zuglói polgármesteri címért azt mondta: 2002 óta foglalkozik önkormányzati politikával, és az „ellenzék sűrűjében tartotta a hátát”; azért is reménykedik a győzelemben, mert Zuglónak nagyon jó adottságai, hatalmas fejlődési potenciálja és komoly lehetőségi vannak, ő pedig ezeket akarja kampányában bemutatni.

A budapesti közlekedésben bevezetendő e-jegyrendszerről azt mondta, három alapvető kívánalom van vele kapcsolatban: a lehető legkönnyebben lehessen megvásárolni az utazási jogosultságot, ne papíralapú legyen, és igénybevétel alapján lehessen fizetni.

Nem tudni, a most szóban forgó állami rendszer ilyen-e, de tény, hogy főváros eddig már 12 milliárd forintot elköltött rá, és még semmilyen haszna nem származott belőle.

Arról, hogy Tarlós főpolgármester elismerte felelősségét a bevezetés elhúzódásában, Horváth azt mondta: szerencse, hogy Tarlósék olvasnak kríziskommunikációs tankönyveket, hiszen azokban le van írva, hogy „ha már lebuktál, valld be, és rögtön lépjél tovább, és próbálj a te magad által okozott probléma megoldójaként föltűnni”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!