Elgondolkodtató kérdést tett fel Ujhelyi: erre mindenkinek magának kell tudnia válaszolni!

MTI-fotó: Kovács Attila

Mindenki gondolja végig, ha beüt az újabb gazdasági világválság, hol leszünk nagyobb biztonságban, az Európai Unió teljes jogú tagjaként a közösség védőernyője alatt, vagy Orbánisztánban? – tette fel a kérdést Ujhelyi István.

A kormányban úgy látják, van egy világgazdasági megtorpanás, ami különösen Európában okozhat gondokat, de a magyar gazdaságra ez nem érvényes, annak vannak tartalékai – közölte Gulyás Gergely. A miniszter csütörtök délelőtti szavaira a szocialisták részéről este Ujhelyi István az ATV stúdiójában reagált.

Mindenki gondolja végig, hogy ha beüt a válság, hol leszünk nagyobb biztonságban, az Európai Unió teljes jogú tagjaként a közösség védőernyője alatt, vagy Orbánisztánban – fogalmazott a csatorna Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este. DK-s partnere, Gréczy Zsolt ehhez hozzátette,

Orbán Viktor hazudik, amikor azt mondja, hogy képes megvédeni Magyarországot egy gazdasági világválság kellős közepén, amikor a hazai fejlesztések 90%-át az EU finanszírozza.

Létfontosságú Magyarországnak az uniós tagság – hangzott el. Recseg-ropog a történet, kizárólag a kincstári optimizmus beszél a miniszterelnökből, miközben a feje fölött egyre gyülekeznek a viharfelhők gazdasági és politikai értelemben is – utalt az egyre égetőbb munkaerőhiányra, illetve a fogyatkozni látszó uniós forrásokra.

A műsorban szóba került a Jobbik kezdeményezése (vagy ahogy Gyöngyösi Márton, a párt társelnöke mondta: békejobbja), amelynek lényege, hogy az ellenzéki pártok közösen küldjenek szavazóköri delegáltakat a májusi EP-választásra. A jobboldali ellenzéki párttal kapcsolatban Ujhelyi óvatosan fogalmazott. Mint mondta, a választók azért gondoljanak az uniós zászlóégetésre is, és májusban szavazzanak csak Európa-barát pártokra.

A szocialista EP-képviselő szerint ugyanakkor a Jobbik ma már gyakorlatilag helyet cserélhetne a Fidesszel, azaz inkább lenne az Európai Néppártban a helye, Orbánéknak meg valamelyik szélsőjobboldali populista frakcióban. Ujhelyi eredménynek tartja, hogy májusban minden szavazókörben lesz ellenzéki delegált, legalábbis a pártok által ma bejelentett együttműködés ezt célozza.

Ahol ugyanis nem lesz, ott a Fidesz el fogja csalni a választásokat – tette hozzá Gréczy Zsolt. Aki az Orbán-rendszer bukását akarja, csatlakozzon az ellenzék közös kezdeményezéshez, legyen valamelyik párt szavazóköri biztosa, hogy mind a 11 ezer választási körzetben legyen legalább egy ellenzéki szavazatszámláló.

Vidéken sok helyen nem lehet a Jobbik nélkül leváltani a Fideszt – ismerte el Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője szerint ezért előremutató, hogy egyre több városban van egyetlen közös ellenzéki jelölt a Fideszessel szemben. Május 26. azért fontos, hogy kisebbségbe szoruljon a Fidesz a 21 képviselői helyet tekintve, ősszel pedig megroppantható a rendszer. Ha a hatalmi hierarchiából kiszedjük a helyi kiskirályokat, összeomlik a NER, mint egy kártyavár – jelentette ki Ujhelyi István.
Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!