Hatalmas pofont kapott Orbán – rajta röhögnek a németek!

A ZDF német közszolgálati csatorna péntek esti politikai kabaréműsora, több mint öt perces blokkban parodizálta ki Orbán Viktort. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát dolgozta fel – közölte a 444.hu.

Orbánt először mint európai fasisztát mutatják be a műsorban, majd felidézik Juncker emlékezetes diktátorozását is.

A Heute show aztán rátér arra a magyar kormány által készített plakátkampányra, ami végül a Fidesz néppárti felfüggesztéséhez vezetett. Szerintük a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátok antiszemiták, ráadásul a közvetített tartalma hazugságokat állít az Európai Unióról.

“Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna”

– tette hozzá a műsorvezető, Oliver Welke.

A műsor egyik rövid bejátszásában az hallható, amint Orbán kijelenti “szuverének akarunk maradni”, amire Welke azt válaszolja:

“akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni.”

A műsorvezető végül felkeresett egy bölcset, hogy megtudja, miért nem zárta ki végül az EPP a Fideszt. A bölcs válasza szerint, három érv vezette erre a döntésre a néppártot:

Audi, BMW, Mercedes.

A magyarázatban hallható, hogy mind a három német autógyárnak van magyarországi üzeme, ahol Európa legalacsonyabb társasági adója van, a dolgozók bére is jóval alacsonyabb, mint Európa más országaiban, ráadásul a kormány még egy túlóratörvényt is bevezetett, ami az autógyáraknak kedvez.

“Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni.”

Az Orbánnal foglalkozó műsorblokk azzal zárult, hogy ez a három ok vezethetett oda, hogy a CSU körbenyalta Orbánt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!