Bedőlt egy fideszes bástya: ezután semmi nem lesz ugyanaz

Orbán Viktor Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader. "

Most már csak további ezerötszáz média fogja szajkózni a Fidesz hazugságait.

Megszűnik az EchoTV – derült ki egy a tévé honlapjára felkerült közleményből. Pontosabban nem is megszűnik, hanem beolvad nagytestvérébe, a HírTV-be – jelentették be a csatorna hétfői állományi gyűlésén.

A közleményt szó szerint közöljük:

„Az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben.

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának határozata értelmében, az Alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az Alapítvány az alábbi közleményt teszi.

Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be. A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az „ECHO TV” független televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz.”

Ismeretes, az EchoTV-t jó 15 évvel ezelőtt alapította Széles Gábor jobboldali médiaguru, aki a Magyar Hírlappal karöltve sokáig Orbánék második médiavonalát jelentette Simicska Lajos Magyar Nemzete és HírTV-je mögött. Simicska és Orbán összeveszése után azonban változott a helyzet, Széles eladta a csatornát Mészáros Lőrincnek, aki megpróbálta felépíteni új HírTV-t az EchoTV-ből.

Ez nem nagyon jött össze, a nézettség a béka feneke alatt maradt, még a ’70-es évekbeli dizájn űrállomásra való lecserélése után sem nőtt számottevően. A harmadik kétharmad és Simicska kapitulációja után aztán visszafideszesítették a HírTV-t és a Magyar Nemzetet, így a helyükre gründölt EchoTV és Magyar Idők feleslegessé vált, sorsuk megpecsételődött. A hírek szerint a döntés mögött puszta anyagi okok állnak, Orbán megelégelte, hogy felesleges pénzeket tolnak a párhuzamosan ugyanazt szajkózó médiákba.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!