Szánalmas erőlködés: Szijjártónak minden ráfér a képére

Szijjártó Péter kép // Daily express

A Kossuth rádió “Jó reggelt, Magyarország!” cmíű műsor vendége volt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy bár a Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke lemondta találkozójukat, ő mégis elmegy majd Stuttgartba – közölte a 444.hu.

Az utazás során találkozni fog majd a Mercedes gyár vezetőivel és más kisebb befektetőkkel is, akikkel tárgyalásokat folytat majd. Az eredeti menetrend szerint Winfried Kretschmann is elhívta Szijjártót egy találkozóra, de Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke a magyar kormány újabb Soros és EU ellenes kampánya miatt lemondta a találkozót.

A tartomány miniszterelnöke szerint “a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket.”

A rádióműsorban Szijjártó elmondta, hogy Winfried Kretschmann a tartomány miniszterelnöke is elhívta egy találkozóra, de végül lemondta a tárgyalást. A külügyminiszter természetesen nem fejtette ki a műsorban, hogy a magyar kormány legújabb kampánya miatt nem akar vele találkozni Winfried Kretschmann.

A konkrét indok helyett inkább azt hangsúlyozta ki Szijjártó, hogy a Baden-Württemberg miniszterelnöke helyett a tartományi Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőivel találkozik majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!