Kormányzati segítséggel ügyeskednek: még mindig rejtély, honnan jött a pénz

A kormány újabb aljas tettet hajtott végre annak érdekében, hogy mentse az egyik legnagyobb oligarcha, Mészáros Lőrinc futballklubját.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár most fél évvel hosszabbította meg a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány pénzügyi ellenőrzését – közölte a 24.hu.

Ezzel a lépéssel természetesen nem az a célja az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI), hogy Mészáros futballklubját szigorú vizsgálat alá vonják, sokkal inkább az lehet a háttérben, hogy az államtitkár így segíti eltitkolni az alapítvány könyvelését.

Az EMMI merő véletlenségből pont akkor kérte be Felcsútról a dokumentumokat ellenőrzésre, amikor a bíróság két éves eljárást követően Varju László DK-s képviselőnek adott igazat abban, hogy a TAO támogatások közpénznek számítanak, ezért az azokról szóló elszámolások nyilvánosak.

A minisztérium azzal, hogy bekérte az alapítvány könyvelését, kijátszotta és megakadályozta a jogerős bírósági ítélet végrehajtását.

Így végül Varju hiába kérte a Kúria ítéletére hivatkozva a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány pénzügyi elszámolásait, a futballklub közölte vele, hogy a papírokat jelenleg nem tudják átadni, mert épp bekérte ellenőrzésre azokat az EMMI.

A minisztérium pedig úgy látszik nagyon komolyan veszi az ellenőrzést, mivel a 2017 óta tartó vizsgálatot immár harmadik alkalommal hosszabbította meg, most 180 nappal.

Amíg viszont a dokumentumok az EMMI birtokában vannak, addig nem lehet végrehajtani a bírósági ítéletet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!