Nem várt helyről kért segítséget Gyurcsány, ez sok mindent megváltoztathat

foto: nyugat.hu

Levelét Facebook-oldalán tette közzé a DK elnöke.

Gyurcsány azt írta: még sosem írt korábban volt miniszterelnökként levelet egyetlen volt vagy most hivatalban lévő kormányfőnek, de ezúttal úgy érezte, muszáj kivételt tennie, a címzettnek ugyanis nagy felelőssége van abban, hogy Orbán “feldúlhatja Magyarországot és veszélyeztetheti Európát”.

A volt miniszterelnök szerint ez a felelősség Angela Merkel német kancellárt terheli.

Mint írja, azért ír, mert sok millió magyarhoz hasonlóan ma fojtogatónak érzi a légkört Magyarországon, amely felett Merkel szerinte szemet huny. Elismeri ugyan, hogy nem a német kancellár tartja hatalomban Orbánt, és nem is ő szavazta meg, de elnéző politikájával támogatja a rendszerét. Talán a német befektetők érdekeiért, talán a Néppárt egységének megőrzéséért, de megteszi.

Kifejti, hogy tud arról, hogy Merkel elítéli a kormány legújabb plakátkampányát, és ezt el is tervezi mondani a miniszterelnöknek.

“Nem naivitásból kérdezem: és akkor mi lesz?”

– kérdi a pártelnök.

“Marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció.”

Levele végén Gyurcsány arra kéri Merkelt, hogy ne hunyjon szemet a magyar kormány politikája felett, ne csak szavakban, hanem tettekben is álljon ki ellene.

Bölcs és kemény szavak ezek, egyet is értünk velük. Viszont olvasva az egykori kormányfő levelét, nem tudtunk nem arra gondolni közben, hogy vajon ő látja-e a felelősségét a NER-ben? Látja-e, hogy korábbi kormányzása egyeneságú következménye lett a polgárháborús hangulat csúcsra járatásának, a magyar társadalom radikalizálódásának? Látja-e, hogy minden tüntetés szelleme felett ott lebeg 2006 kibeszéletlen, szőnyeg alá söpört és el nem ismert traumája? Mert ha nem látja, mi arra kérnénk a pártelnök urat, hogy gondolkodjon el ezeken, és nyissa meg az utat a 2010 előtti kormányok és bűneik/hibáik párbeszéde előtt.

Nehéz úgy elképzelnünk rendszerváltást, hogy a hatalomnak bármilyen disznósága esetén elég csak rámutatnia arra, aki legfőbb legitimációjául szolgált túlhatalma kiépítésére. Márpedig addig, amíg az általa is keltett törésvonalak ott fortyognak a magyar néplélek felszíne alatt, ezt bármikor meg fogják tenni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!