Eszelős hazudozásba kezdett Orbán: szó szerint közöljük mit állít

Tegnap tartott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy sajtótájékoztatót, melyen bejelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök minden magyar állampolgárnak levelet fog küldeni.

A levélben megpróbálják félremagyarázni azokat a tényeket, melyekkel az Európai Bizottság által kiadott tájékoztató megcáfolja a magyar kormányzati kampány által közölt hazugságokat.

A kormány elszántsága és gyorsasága rendkívüli, ugyanis volt aki már kedd délután megkapta Orbán levelét – közölte a 444.hu.

“Tisztelt Honfitársam!

Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság aggasztó fejleményeiről.

Brüsszel semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból. Még több bevándorlót akar Európába hozni. A bürokraták most arra készülnek, hogy újabb intézkedésekkel ösztönözzék a bevándorlást. A migránsvízum és a migránsbankkártya bevezetését követően több pénzt adnának Soros György bevándorlást támogató szervezeteinek. Továbbra is kötelező kvótákkal akarják szétoszlatni a bevándorlókat Európában.

Mi, magyarok úgy döntöttünk, nem akarjuk, hogy hazánk bevándorlóország legyen.

Meg akarjuk védeni biztonságunkat és keresztény kultúránkat. Ezért építettünk kerítést, és ezért védjük a határainkat. A brüsszeli bürokraták azonban nem akarják tiszteletben tartani a döntésünket. Annak érdekében, hogy céljukat elérjék, meg akarják törni a bevándorlást ellenző országok ellenállását.”

Az Európai Bizottság azonban pont ezeket a hazug vádakat cáfolta meg a magyar nyelven kiadott tájékoztatóban:

Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására

A migránsbankkártyákkal kapcsolatban leírták, hogy “ez a program az EU-n belül egyedül Görögországban létezik, és csak már ott lévő emberek kaphatnak ilyen kártyát. A kártyák tehát nem az Európába való bevándorlást segítik, hanem a jogszerűen Görögországban tartózkodó menekültek és menedékkérők integrációját a helyi társadalmi és gazdasági életbe.

Ennek megfelelően a kártyákat csak Görögországban lehet használni.”

Kifejtették véleményüket a kötelező kvótákkal kapcsolatban is:

“Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására.”

Valamint kihangsúlyozták, hogy “amúgy sem születhet semmilyen uniós döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül. Vagyis a magyar kormány tagjai és a magyarok által választott EP-képviselők is szavazhatnak a Tanácsban, illetve az Európai Parlamentben – ahogy ez minden egyéb esetben is történik.”

A miniszterelnök által küldött levél tehát, számos valótlanságot állít és tele van ferdítéssel.

Keményen helyretették Orbánt: pontról pontra cáfolják a hazugságait

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!