Orbán feladta: megrogyott az amerikai nyomás alatt, csak a szájhősködés maradt neki

Az USA és hazánk közötti Védelmi Együttműködési Megállapodásról másfél éve tárgyal a magyar és az amerikai kormány, és a magyar diplomáciát ismerve nem meglepő módon súlyos külügyi konfliktus lett a megállapodás helyett. Ugyanis, a magyar kormány nem volt hajlandó aláírni a megállapodást, arra hivatkozva, hogy az sértené hazánk szuverenitását.

Azonban az amerikai külügyminiszter jött, Orbán pedig összecsapta a bokáját, és egy hangos “Yes, Sir!” felkiáltással jelezte az USA külpolitikai vezetőjének, hogy megértette, a szövetséges NATO-nak elege van abból, hogy az orosz kémek átjáróháza lett Magyarország. Nem tehetett mást Orbán a szájkaratén kívül, meghajolt az amerikai kérés előtt, és innentől kezdve

szabadon mozoghatnak majd a Magyarországon állomásozó amerikai katonák, és ha törvénysértést követnek el, a legtöbb esetben az amerikai jog vonatkozik rájuk .

Azt még rejtély számunkra, hogy fogja ezt megmagyarázni a szavazótáborának, mikor eddig folyamatosan az eddig mindig aduásznak tekintett szuverenitási kérdéssel utasította el a megállapodást. A héten a parlament honvédelmi bizottsága elé kerülő tervezetből az derül ki, hogy Orbánék minden amerikai kérésnek behódoltak, annyit sikerül csak elérniük, hogy bevezető részébe belefoglalták a alkotmány tiszteletben tartását. Nesze semmi, fogd meg jól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!