Saját magát buktatta le Polt, beismerő vallomást tett

Felér egy beismerő vallomással, hogy a legfőbb ügyész visszautasította az Európai Parlament meghívását az Elios-ügy miatt.

Nem megy el Polt Péter az Európai Parlament költségvetési ellőnőrző bizottságának ülésére, amire azért hívták meg, hogy magyarázatot adjon arra, hogy miért szüntette meg az OLAF által is vizsgált Elios-ügyben indított nyomozást. Mint megírtuk, alaposan főhet Polt feje azután, hogy a kormány nemrégiben beismerte saját bűnösségét, amiért nem akarta/tudta cáfolni az OLAF gyanúját az Elios-projektekkel kapcsolatos költségvetési csalásról.

A legfőbb ügyész azt írta, azért döntött a meghívás visszautasítása mellett, mert az

“azt a hamis látszatot kelti, hogy a magyar ügyésznek megjelenési, sőt beszámolási kötelezettsége van az Európai Bizottság felé”.

Ez szerinte politikai dimenzióba helyezi az ügyet, ami miatt felmerül benne a gyanú, hogy az egészet az EP-kampány miatt indították. A politizálást Polt szerint tiltja az ügyészeknek és az ügyészségnek az Alaptörvény, ezért sosem vetemednének ilyesmire.

Ennek “némiképp” ellentmond, hogy a hírek szerint Czeglédy Csaba ügyében politikai nyomást próbált gyakorolni az ügyészség az ügy egyik gyanúsítottjára. Ha érdekli, bővebben itt olvashat a témáról.

Ebből földindulás lehet: lebukott az ügyészség, politikai megrendelésre dolgoztak

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!