Durva: felhívást intézett Európához Soros, leszámolna Orbánnal

A miniszterelnök főmumusa azt üzente: ha nem ébrednek fel az európaiak, úgy járhat az EU, mint a Szovjetunió.

Soros azt mondta: hosszú élete során több olyan korszakot megélt, amit a “radikális egyensúlytalanság” jellemzett, szerinte ez is egy ilyen időszak. A 2019-es EP-választást mérföldkőnek nevezte, és mint mondta, sajnos az Európa-ellenes erők jelenleg versenyelőnyt élveznek.

Ennek legfőbb okaként az elavult pártrendszert azonosította, ami szerinte akadályozza azokat, akik meg akarják őrizni az EU alapértékeit, de segíti azokat, akik helyettesítenék ezeket valamilyen radikális eszmével. Soros a legrosszabbnak az Európai Néppárt hozzáállását tartja, ami “teljesen elvtelenné” vált,

miután olyanokat is megtűr még mindig a tagjai között, mint az Orbán Viktor vezette Fidesz.

Soros szerint ennél még az Európa-ellenesek is jobbak, mert nekik legalább vannak elveik, még ha borzasztóak is. Az EU szerinte rendre hibát követ el, pl. Olaszország esetében, ahol ők segítették hatalomra Matteo Salvinit és pártját, miután tisztességtelen terhet róttak az országra a dublini megállapodás szigorú betartásával.

Soros megoldást is javasolt: először a feladat, hogy felismerjük a fenyegetés nagyságát, aztán hogy felébresszük az alvó Európa-pártiakat, akik segíthetnének megvédeni az uniós alapértékeket.

“Ellenkező esetben az egyesült Európa álma válhat a 21. század rémálmává”

– zárta szavait az üzletember.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!