Kimondta, hogy a médiájuk egy kalap sz@r, egy óra múlva nem volt a helyén

Fotó: MTI

December elején az összes kormányközeli médiafelület egyetlen alapítványba tömörült, melyről mi is beszámoltunk. A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozik a teljes megyei lappiac, a Hír TV, az Echo TV, az Origo.hu kiadóvállalata, a Magyar Idők, a Bors, a Nemzeti Sport, a Lokál, a Figyelő, a Ripost és számos rádióállomás is, összesen 476 médium.

Hétfőn számolt be arról a 444.hu, hogy Varga István a KESMA kuratóriumi elnöke, egykori fideszes parlamenti képviselő interjút adott a behir.hu-nak, melyben elmondta, hogy “igényes, jó tollú újságírókat” inkább csak az ellenzéki oldalon lát, valamint azt, hogy keresztény és kormánypárti ember létére Élet és Irodalmat, Magyar Narancsot olvas és Népszavával kezdi a napot.

Az interjúban kitért arra is az Echo TV-re és HírTV-re utalva, hogy nem olyan híreket szeretne látni, amiben azt közlik: “Magyarország felett felhőtlen az ég” valamint, hogy “mindenki jól szerepelt, és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak. (..) Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Na, ebben kéne változtatni.”

Varga István az interjú megjelenését követően néhány órával az MTI-nek nyilatkozva bejelentette lemondását és távozott a pozíciójából.

Magyar Idők közlése szerint a KESMA kuratóriumi elnöke a valóságtól elrugaszkodott állításokat fogalmazott meg az interjújában a konzervatív média helyzetéről, majd ezt követően lemondott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!