Ennél nagyobb beismerés nem kell, ezzel Orbán sem tud mit kezdeni!

Putyin már nyújtja a kezét, ha lesz aki megfogja, az Orbán lesz. (kép:Koszticsák Szilárd / MTI)

Hihetetlen, de onnan jött a legnagyobb érv Paks II. megépítése ellen, ahonnan a legkevésbé várták. Ugyanis, Oroszországban elhalasztották két atomerőmű elindítását,

mert túl drágává tették volna az áramot!

A két erőművet (Novovoronyezs 2 és a Leningrad 2) ugyanaz a Roszatom építi, ami Paks II-nek is a kivitelezője. Az energiaügyi minisztérium viszont úgy döntött, hogy ne üzemeljék be őket egyenlőre, mert nagyon megdrágítaná az áram árát a működésük, ugyanis a beruházási költségeket bele kell építeni az árba. Aggódni viszont nem aggódnak, mert a Roszatomnak így is van külföldi megrendelése, többek között Magyarországon.

Ez azonban egy igen fontos figyelmeztetés hazánknak is, hiszen ha a saját hazájában nem versenyképes a Roszatom által épített erőmű, akkor máshol sem lesz jobb a helyzet. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az Európai Bizottság csak azzal a feltétellel hagyta jóvá a paksi beruházást, hogy nem lesz állami támogatás az ott termelt áramon, vagyis szigorúan piaci versenyen, árverésen és áramtőzsdén kell majd eladni az ott termelt áramot.

Ezért a paksi árba ugyanúgy bele kell majd kalkulálni az építkezés költségét, mint ahogy az orosz fogyasztókkal is kifizettetik azt!

A probléma ezzel csak az, hogy a szakértők még a titkosított szerződés megkötése előtt jóval figyelmeztettek, hogy semmi értelme a PAKS II. beruházásnak, az vastagon veszteséges lesz, a modern, megújuló energiaforrásokkal szemben!

Egy kérdés marad csak ezek után. Ha valaki, nem az ország, a lakosság érdekeit nézi, hanem azt, hogy az oroszoknak, Putyinnak busás hasznot termeljen, akkor az hazaárulásnak számít, vagy nem?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!