Az egész EU-t ellenünk fordította Szijjártó, betelt a pohár a magyarokkal szemben

Sikerült egy újabb közös állásfoglalást megfúrnia a külügyminiszternek.

Bizonyára emlékszik rá az Olvasó, hogy tavaly áprilisban Szijjártó Péter óriási nemzetközi felháborodást keltve megvétózott egy egyezményt, amit az EU kötött volna afrikai kormányokkal. A külügyminiszter akkor arra hivatkozott, hogy a tervezett megállapodás nem ítélte el eléggé keményen az illegális migrációt. Ezt a véleményét az uniós partnerek egyike sem osztotta, Szijjártó húzását az illegális migráció elleni harc akadályozásának, és az EU nemzetközi tekintélye aláásásának értékelték.

Úgy látszik, a kormány semmit nem tanult az esetből, miután kiderült: Szijjártó újra meg kíván fúrni egy közös nyilatkozatot, amit az uniós országok diplomatái fogalmaztak meg a február elejére tervezett EU-Arab Liga találkozó előtt. A külügyminiszternek ezúttal azzal van problémája, hogy a nyilatkozat migrációs fejezetében hivatkozási alapként szerepel az ENSZ migrációs csomagja, amit Magyarország nem szavazott meg.

Szijjártó aknamunkája miatt az EU delegációja

közös álláspont nélkül kénytelen nekifutni a tárgyalásoknak,

ami értelemszerűen sokat ronthat a pozícióján. A magyar kormány hozzáállása különösen annak fényében tűnik botrányosnak, hogy az egész megállapodás az Európába irányuló illegális migráció megakadályozásáról szól. Egy EU-s diplomata szó szerint úgy fogalmazott:

“Magyarország diplomáciai ámokfutásának lehettünk tanúi.”

Hozzátette: a kormány ideológiai okokból minden kompromisszumtól elzárkózik, és ezzel elszigeteli magát az Unión belül. De nem csak azon belül, az amerikaiak körében pl. olyan szintre süllyedt a viszony, hogy egyesek már a miniszterelnöknek és feleségének a számláját is befagyasztatnák.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!