Hiába dől épp rájuk a rendszer, nekik csak ennyire futja

Sosem csalódtunk még ekkorát hivatalos kormánykommunikációban, mint amit az EP döntésére adott a kabinet.

Amint arról tegnap mi is beszámoltunk, történelmi vereséget szenvedett a Fidesz Brüsszelben, miután óriási, 71 százalékos többséggel megszavazták, hogy jogállami feltételekhez és garanciákhoz kötnék a következő költségvetési ciklus kohéziós kifizetéseit.

Ez 2010 óta nem látott csapdahelyzet elé állíthatja a kormányt: rendszerének két alappillére ugyanis az uniós támogatásokra épülő gazdasági stabilitás/lassú növekedés és a jogállami intézmények kiüresítése, fideszes pártkatonákkal való feltöltése. Az EP határozata nagyon úgy tűnik, hogy legalább az egyik pillért kiüti a NER lába alól, ami a következő parlamenti választások előtt földindulásszerű mozgásokat indíthat el a hazai közéletben.

Fel is ismerte a Fidesz a helyzet súlyát, nekiálltak hát gyorsan kikotyvasztani az új kormányzati direktívát a habonyi/rogáni propagandaművekben. Még Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatót is bevetették, hogy feltárja a kormány új csodafegyverét.

Csalódnunk kellett: Hidvéghi mindössze annyit mondott, hogy azért akarják elvenni egyes tagállamoktól a pénzt, mert… most kapaszkodjanak meg…

ellenzik a bevándorlást!

Azt a mindenit, ekkora fordulatot sosem hallottunk! A politikus azt is elmondta, hogy a pénzt emiatt inkább azoknak a Soros-szervezeteknek adnák, akik támogatják azt! Na, erre a fordulatra aztán végképp nem számítottunk! Ezen a bajszukat is garantáltan lenyelik Brüsszelben!

Ha csak ennyire futja tőlük, nem érdemes reménykedniük abban, hogy beválik Orbán terve, és 2030-ig maradnak, mert könnyen lehet, hogy még a következő választások előtt meg fognak bukni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!