Szégyen az EU parlamentben, szénné égették magukat a fideszes képviselők!

Fotó: Európai Parlament/ Fred MARVAUX

Óriási többséggel 71 (397:158 ) százalékos arányban megszavazta az  Európai Parlament (EP) azt a tervezetet, miszerint jogállamisági feltételekhez kötnék az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban.

A kérdésben még a tagállami kormányok tanácsának is ki kell alakítania az álláspontját, utána kezdődhetnek majd meg az intézményközi tárgyalások, de valószínűsíthető, hogy az addig tartó két év elég lesz a mechanizmus teljes kidolgozásához. A Magyarországi belpolitikai helyzetet látva és ismerve az eddigi -az EP által is elfogadott kritikákat- valószínűsíthető, hogy Orbánéknak vagy szakítani kell mostani illiberális politikájukkal, vagy búcsút inthetnek az EU támogatások jó részének,  ami komoly gazdasági problémákat okozhat az országban.

Egyenlőre nem nyilvános, hogy a képviselők szerint ki hogyan szavazott, de Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő azt írja közleményében, hogy a fideszesek közül mindenki nemmel szavazott.

„Beismerő vallomással ér fel, hogy a széles politikai támogatással bíró javaslatot a nyíltan szélsőséges, Európa-ellenes erőkkel egyetértésben a Fidesz képviselői leszavazták, ezzel saját konzervatív, kereszténydemokrata pártcsaládjuk értékeit is megtagadva”

– írta a politikus.

Ez bizony, ha így van, sok jóval nem kecsegtet, úgy tűnik Orbán újra el akar menni a falig, és még mindig abban bízik, hogy erőátrendeződés lesz az EU-ban, és a választások után megerősödve lesöpörheti ezt a javaslatot is. Most viszont ha elmegy a falig, nagyot fog koppanni a feje.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!