Nagyon megszívta Bayer, most le fog gatyásodni

Szokásos stílusában gyalázkodott a publicista, ő húzta a rövidebbet.

Rájár a rúd a lovagkeresztes uszítóra, miután személyiségi jog megsértése miatt Hadházy Ákos beperelte őt. Most a bíróság másodfokon is Hadházynak adott igazat. A képviselő azért indította a pert, mert Bayer egy írásában azt mondta róla: ha már Simicska így bedobta a “gecizést”, akkor akár át is lehet vonulni a városon egy olyan transzparenssel, melyre az van írva, hogy

“Hadházy geci, Szél Detti nyeli”.

Hát, nem, nem lehetett, legalábbis a bíróság szerint, amely megállapította, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát. A bíróság elmondta: a képviselő nem adott és nem adhatott okot tevékenységével arra, hogy ilyen kifejezést használjanak a személyével kapcsolatban, a Szél Bernadettel ilyen módon történő párhuzamba állítást pedig külön megalázónak nevezték.

Az ítélet szerint a perköltségen túl Bayernek 15 napja van, hogy 300 ezer Ft-ot kiperkáljon a képviselőnek, de 30 napon belül levélben bocsánatot is kell kérnie, és azt meg kell jelentetnie a blogján.

Érdekesség, hogy a bíróság a gecizéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: “A kifejezés jelentős nyilvánosság előtti használata pusztán az érintett megalázását, emberi mivoltának sárba tiprását eredményezi. Semmiféle kritikaként, társadalmilag általánosan elfogadott véleményként értelmezhető jelentése nincs“. Kérdés, ez vajon mit jelent az egyre nagyobb méreteket öltő O1G-mozgalomra.

Bayer egyébként blogján időközben reagált az ítéletre: igazságtalannak nevezte, mert állítása szerint ő csak egy transzparensre reagált, melyre azt írták, hogy “Orbán geci, Áder nyeli”, majd hipotetikusan feltette a kérdést, hogy hogy esne Hadházyéknak, ha a már korábbiak szerint átköltve vonulnának egy ilyen táblával. Bayer szerint az ügyben eljáró bírák vagy hülyék, vagy politikailag motiváltak voltak. Hozzátette: 5 forintosokban fogja kifizetni a büntetést, amit utána egy zsákban be fog dobni Hadházy kertjébe, hogy a képviselő “vehessen egy zoknit a büdös lábára”. Bocsánatot ugyanakkor nem tervez kérni, csak akkor, ha “Hadházy is bocsánatot kér Orbántól és Ádertől”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!