Hiába nyalt be tövig Orbán az új brazil elnöknek, kegyetlenül beégették

Twitteren kapta a pofonokat a magyar miniszterelnök.

Vicces képet posztolt Twitteren a brazil kormány. A képen Orbán Viktor látható a frissen beiktatott brazil elnök, Jair Bolsonaro társaságában. Ismeretes, a magyar kormányfő újévkor utazott el Brazíliába, hogy megjelenjen a politikus beiktatási ünnepségén. Ennek örömére ki is raktak egy képet kettejükről, mely alá azonban nem azt írták, hogy a képen Orbán látható,

hanem Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere.

24360812 793327542a8324de540079b484205cb6 wm

Hozzátették, hogy az USA Brazília második legnagyobb kereskedelmi partnere. Az USA brazil nagykövetsége reagált egy viszont-tweetben a posztra, melyben nem győzték hangsúlyozni, hogy a képen nem Pompeo látható.

De nem úszta meg ennyivel Orbán, később is folytatódott a bakiparádé, Bolsonaro fia (aki parlamenti képviselő) szintén Twitteren posztolt egy közös képet Orbánnal, aki ugyan eltalálta a nevét, hivatalos Twitter-fiókját azonban nem, mert arra a kamuprofilra hivatkozott, amely az Index szerint egyszer azt posztolta magáról, idézzük:

„Orbán Viktor vagyok, jelenleg kenyéren és vízen élek a Lánchíd alatt.”

A miniszterelnöknek tehát nem csak hogy sikerült teljesen lejáratnia a magyarokat, hogy látványosan parolázott egy környezetromboló szélsőjobboldali populistával (próbálva eljátszani, hogy ő egy megkerülhetetlen nemzetközi tényező a jobboldali populisták között), de szemlátomást magából is sikerült bohócot csinálnia, miután a posztokból kiderült:

olyannyira nem az, hogy vendéglátói fel sem ismerik.

Jó nevetést kívánunk olvasóinknak!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!