Ne legyen kétségünk: nem Mészáros, hanem Orbán a valaha volt leggazdagabb magyar

Az egykori felcsúti polgármester néhány éve még a listán sem volt, mára rekorder, ám kétséges, hogy a vagyon vajon tényleg őt illeti-e.

Összeállította szokásos gazdaglistáját a Forbes, melyből kiderült:

letaszították a trónról a többszörös rekorder Csányi Sándort, idén ugyanis már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar.

Ráadásul nem is akárhogy repült a lista elejére az egykori gázszerelő, mindjárt akkora vagyonra tett szert, amekkorára még nem volt példa a magyar Forbes történetében. Mészáros

381,3 milliárd forinttal rendelkezik,

az óriási növekedést leginkább tőzsdei befektetéseinek köszönheti. Csányi Sándor OTP-vezér jócskán lemaradva kullog csak utána, az ő vagyona 317,2 milliárd forint. Az erotikus videóplatformmal magát szétkereső Gattyán György 244,7 milliárddal bír, mondhatni tehát, hogy óriási szakadék tátong már a dobogósok között is, Mészáros közel 140 milliárdot ráver a bronzérmesre.

Az ötvenes lista szerint egyébként a felcsúti expolgármesternek az 50-ből 16 magyar milliárdossal van üzleti kapcsolata, ez szintén példátlan a lista történetében.

Kérdéses persze, hogy a vagyon vajon tényleg Mészárosé-e, vagy pedig a saját bevallása szerint egymillió forint megtakarítással sem rendelkező miniszterelnöké, miután maga Mészáros szerint is a gazdagodását részben Orbán Viktornak köszönheti. Sokan gyanítják, hogy a temérdek pénz felett valójában nem Mészáros, hanem Orbán rendelkezik, miután a miniszterelnök nem titkolt célja, hogy nemzeti tőkésosztályt építsen a haveri kapitalizmus, illetve a tőkefelhalmozó autoriter állam segítségével.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!