Botka pénteken önkormányzati határozattal törölné a „rabszolgatörvényt”

Szeged polgármestere határozatot terjeszt be a pénteki közgyűlés elé, amely megtiltaná a „rabszolgatörvény” alkalmazását az önkormányzat cégeinél. „Bízom benne, hogy sok település és önkormányzat is hasonlóan cselekszik” – nyilatkozta Botka László.

A szegedi városvezetés garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével – legalábbis ezzel a szándékkal tárgyalják a tüntetéshullámot kiváltó kormányzati törvény helyi likvidálását.

A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény, amennyiben a testület elfogadja az előterjesztést.

A felhíváshoz a főváros XV. kerülete már csatlakozott. Ezzel kapcsolatban Botka László elmondta, örül a döntésnek és reményét fejezte ki, hogy a következő napokban nagyon sok település és önkormányzat csatlakozni fog.

A szegedi Fidesz közleményével kapcsolatban, amely szerint a polgármester nem akarja kifizetni a túlórát a dolgozóknak, annyit mondott: „Vicces és röhejes ez a reagálás. Azt gondolom, hogy a Fidesznek szembesülniük kell azzal, hogy a magyar emberek felháborodtak és ez a felháborodás teljesen jogos.”

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Botka pénteken önkormányzati határozattal törölné a „rabszolgatörvényt” címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!