Itt a vasárnap este teljes krónikája!

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a vasárnapi tüntetést követően a több ezres tömeg elindult az MTVA Óbudai székháza elé, hogy az ellenzéki képviselők beolvashassák a közmédiába öt pontos követelésüket.
Múlthét szerdán a parlament Fideszes többsége által elfogadott “rabszolgatörvény” miatt elkezdődött tüntetéssorozat, napról napra nagyobbra duzzad, a hangulat pedig egyre fokozódik.

A helyzeten továbbá az sem segít, hogy a kormány tárgyalások helyett egyszerűen Soros-bérencnek titulálja a felbőszült tömeget.

A tüntetők több órás séta után megérkeztek a székház elé, ahol egy rendőrsorfallal találták szembe magukat. Míg a tüntetők kint várakoztak, az ellenzéki pártok képviselői bent próbálták meg elérni, hogy felolvashassák öt pontos követelésüket. Szeretnék ha a kormány visszavonná a túlóratörvény módosítását, csökkentenék a rendőrök túlóráinak számát, megszüntetnék a Fideszes befolyásoltságú különbíróságokat, függetlenítenék a közmédiát, valamint szeretnék ha Magyarország csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

Mivel ezt az MTVA műsorába nem engedélyezték beolvasni a követeléseket, így míg Kunhalmi Ágnes telefonon elmondta az ATV rendkívüli híradójának, hogy készek akár reggelig is várni, hátha akkor majd beolvashatják az akkor kezdődő adások egyikébe, addig 22:30 körül a tüntetők egy újabb kísérletet próbáltak tenni, hogy átszakítsák a rendőrsorfalat.
Ekkor a rendőrök könnygázt vetettek be, mely egy időre csitította a kedélyeket azonban a tömeg nem kezdett feloszlani.

Az éjszaka folyamán többször feszültek egymásnak a rendőrök és a tüntetők, előállítás azonban nem történt. Végül a tüntetők hazamentek, de 13 ellenzéki képviselő ígéretükhöz híven bent éjszakázott az MTVA székházában, ahol biztonsági őrök zártak le minden stúdióba vezető bejáratot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!