Tombol a diktatúra: már csak arccal és névvel engedik, hogy tüntethess

Újabb lépést tettünk a terrorállam kiépülése felé.

Csütörtök este is könnygázzal való oszlatásba torkolltak a rabszolgatörvény elleni, zsinórban második napja tartó tüntetések. Bár egyes elemzések szerint nem csak a túlóratörvénynek köszönhetőek a szokatlan utcai mozgolódások, úgy tűnik, az sem árt nekik, ugyanis hiába az eddigi példátlan rendőri fellépés,

péntekre újabb tüntetést jelentettek be,

amire már reggelre több ezren jelezték érdeklődésüket. Csütörtökön egyébként éjszakába nyúlt a demonstráció, a körúton több csoportot is körbezárt a rendőrség. Jól jelzi, hogy újabb szintet látszik lépni az orbáni önkény, hogy

csak azután engedték el az embereket, ha előtte kamerába mondták a nevüket.

Miután a rabszolgatörvény megszavazásával egy időben a fideszes ítélőbíróságok létrehozását megalapozó törvényt is áttolták a parlamenten, nem maradt túl sok illúziónk a jogállam hazai helyzetével kapcsolatban. A személyiségi jogok lábbal tiprása és a megfélemlítés ilyen szintű alkalmazása azonban még az orbáni maffiaállam mércéjével mérve is meglepett minket, ez határozottan új fejleménynek számít.

A karhatalmi pribék (korábban: rendőrség) elmondása szerint hiába nincsen erre vonatkozó jogszabály, azért jártak el így, mert arra “utasítást kaptak fentről”. Magyarán beismerték: nagyobb erővel bír az informális parancs, mint a jogszabályi környezet.

Mi azt mondjuk:

ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, elég volt!

Jelenjünk meg ma is, és jelenjünk meg egészen addig, amíg meghátrálásra nem kényszerítjük ezt a mocskos maffiát. A durvuló rendőri fellépésből jól látható:

egyre inkább retteg Orbán az ország népétől.

A tüntetést itt hirdették meg, öt órától kezdődik, Legyünk jelen!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!