Pontosan megmutatták, miért tüntetett a székházuk előtt Hadházy Ákos

FOTÓ: Vajda József

Mint arról már korábban beszámoltunk, a szombati tüntetést az M1 Híradója csak egy rövid riportban említette, melyet több más hír előzte meg. A közpénzből működő független hírszolgáltatás továbbra sem úgy működik ahogy kéne, ezt a vasárnap tartott tüntetésről készült riport is jól mutat.

Hadházy Ákos független képviselő hirdetett meg vasárnap délutánra a tüntetést az MTVA székháza elé, melyhez csatlakozott néhány civil, politikai aktivista és politikus is. Az eseményen néhány száz ember gyűlt össze ami azzal zárult, hogy Hadházy besétált az épületbe, majd sikerült elérnie, hogy a közmédia kamerái előtt felolvashassa követeléseit.

Az egyik amit kiemelt a független képviselő az volt, hogy a közmédia egyáltalán nem kiegyensúlyozott, nem pártfüggetlen, mivel többek között arról se számoltak be, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében aláírásgyűjtést tart – adta hírül a 444.hu.

Az MTVA 19.00 órás Híradója viszont úgy számolt be az épület ablaka előtt tartott tüntetésről, hogy a hvg.hu-ra hivatkozott, miközben elég lett volna kimenni a főbejáraton, hogy közvetíthessék.
A nagyjából 3 és fél perces anyag elején elmondták, hogy a tüntetést azok szervezték akik az Európai Ügyészséghez való csatlakozást támogatják, ehhez azonban csak néhány száz embert sikerült mozgósítani.

A csatorna Híradója azonban nem említette a közmédia elleni tiltakozást; nem említette továbbá azt sem, hogy már nagyjából 300 ezer aláírás gyűlt eddig össze, tehát ennyien támogatják a képviselő kezdeményezését az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett; valamint a független közmédia Hadházy nyilatkozatát sem adta le.

A tüntetés beszámolója nagyjából 20 másodpercet vett el, így a maradék 3 percben rá tudtak térni az igazán fontos dolgokra. Elmondták a nézőknek, hogy az elmúlt években milyen valós vagy kreált botrányok övezték Hadházy pályafutását.
Lényegében sikerült megint úgy beszámolni valamiről, hogy teljesen kifordították a dolgokat így másról szólt az egész leadott anyag.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!