Végső stádiumban a magyar egészségügy: újabb fájdalmas haláleset

Hétről hétre érkeznek hírek arról, hogy a nem megfelelő vagy nem időben elvégzett kezelések miatt halnak meg emberek a magyar kórházakban. Van ahol az aggasztóan magas szakemberhiány miatt, és van ahol pedig a kórházi fertőzések miatt következnek be ezek a szörnyű ámbár elkerülhető halálesetek.

Összességében azt lehet tapasztalni, hogy folyamatosan romlik az egészségügy színvonala, míg a kormány ennek ellenkezőjét állítja. A kormányzati média folyamatosan tagadja, hogy szakorvosok, ápolók ezrei hiányoznak és tagadják, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz. Ennek ellenére a legtöbb kórházban még szappan és toalett papír sincs.

Az RTL Híradó mutatott be pénteken, a rendszer működésképtelensége miatti újabb esetet, melyben egy 62 éves asszony hunyt el a nem megfelelő és idejében elvégzett ellátás miatt.
Egyre gyakoribb, hogy súlyos, életveszélyes és azonnali ellátásra szoruló betegek kénytelenek hosszú órákat várakozni a folyosókon, mely az életükbe kerülhet, a kormány pedig karba tett kézzel, hátradőlve nézi végig.

A riportban bemutatott asszonyt november végén vitte be lánya a körzeti orvoshoz aki egyből beutalta a Honvéd Kórház sürgősségi osztályra. Mivel a diagnózis felállításához ultrahang-vizsgálatra lett volna szükség, ezért átküldték őket a Dózsa György úti telephelyre.
Az egykori MÁV Kórházban aztán két és fél órát várakoztak a folyosón, bekötött infúzióval, míg végül közölték velük, hogy vissza fogják szállítani őket a Honvéd kórházba mert ultrahang-vizsgálatra náluk nincs lehetőség.

A Honvédbe visszaérve a fájdalmakkal küzdő beteg asszony és lánya, újabb másfél órát várakozott míg elkészítették a szükséges vizsgálatot, majd visszaszállították a MÁV Kórházba ahol éjszaka CT vizsgálatot is csináltak.
Ezt követően az orvosok felállították a diagnózist: az asszonynak érszűkülete van ami bélelhalást okozott.

Egy volt sürgősségi szakorvos elmondása alapján, ilyen esetben 6, de maximum 12 órán belül el kell végezni a szükséges műtétet. A kórházban azonban a diagnózis felállításához képest csak másnap este tolták be a műtőbe az asszonyt, ami lánya szerint már túl késő volt.
Az orvosok nem tudták megmenteni a 62 éves nő életét, családját telefonon értesítették, akik még be tudtak menni a kórházba elbúcsúzni tőle.

Sajnos egyre több ilyen szomorú esetet hallani, melyek megfelelő létszámmal és megfelelő felszereltséggel működő kórházakban nem történhetne meg!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!