Durván cáfolja pártja álláspontját: büntetésre számíthat a fideszes képviselő?

A Fidesz teljes gőzzel nekirontott Borka László szegedi polgármesternek, minden szinten elkezdték támadni. Úgy látszik, az egyik legsikeresebb hazai városban jóval egy évvel az önkormányzati választás előtt elkezdték a kampányt. Kell is, mert Botka eddig megoldhatatlan feladat elé állította a Fideszt, és várhatóan a 2019-es választások is vereséggel fognak zárulni a Fidesz számára Szeged városában. Lázár János is beszállt a “ki tud durvábbat mondani Botka Lászlóról” versenybe:

A legújabb történet a “parkolóbérlet” botrány, mely arról szól, hogy a szegedi önkormányzat különböző szerveknek és személyeknek ingyenes parkolóbérletet biztosított a városban. Az ügyben hűtlen kezelésért két személyt elítéltek az elsőfokú eljárásban. Pedig nem kell nagy dolgokra gondolni, önkormányzati képviselők, országgyűlési képviselők, hivatali alkalmazottak kaptak bérletet, rendőrség, bíróság és az ügyben a vádat képviselő ügyészség is, mely az első fokú ítélet után súlyosbításért felebezett. Mondjuk a bérleteket nem adták vissza, de mit is várunk Polt Péter ügyészségétől.

Természetesen, a bérletek kiosztása a jogszabályoknak megfelelt, nem egy városban ugyanilyen szisztémát alkalmaznak fideszes városvezetők. Sőt! Szeged esetében sem titkos osztogatásról volt szól, 21 fideszes politikus is élt ezzel a lehetőséggel. Többek között, a most parlamentben helyet foglaló B. Nagy László, aki egy 2017-es riportban elmondja, hogy akkor, kormányhivatal vezetőként, semmilyen szabálytalanságot vagy törvénytelenséget nem talált a gyakorlattal kapcsolatban. Azt azért tudni kell, hogy a kormányhivatalok látják el az önkormányzatok törvényességi felügyeletét, tehát nem akárki állította ezt. Mi több, mindezt a bírósági tárgyaláson, tanúként nyilatkozta.

Hogy milyen büntetést kapott a Fidesz frakcióban az úr, azt nem tudjuk, de jól rávilágít ez a részlet arra, hogy miért gondolják sokan azt, hogy egy koncepciós eljárásról van szó, amelynek semmi más célja nincs, mint Botka László lejáratása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!