L. Simon László egészen meghökkentőt mondott az ATV-ben

Fotó: Illyés Tibor / MTI

L. Simon László országgyűlési képviselő péntek este beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a CEU-ról. A műsorban elismerte, hogy az egyetemen folynak értékes oktatási és tudományos programok, de személy szerint neki némelyik szakdolgozati téma nem tetszik. Továbbá kifejtette, hogy a kormány és a CEU között fennálló problémát szép csendben és nyugodtan meg kell oldani, adta hírül a 444.hu.

A Fideszes politikus az egyetem maradása mellett szóló tüntetéseket is feleslegesnek tartja, így a legutóbbi Momentum által szervezett megmozdulást is. Szerinte a CEU maradása kizárólag az egyetem vezetőségének döntésén múlik, nem pedig a kormányén.

L. Simon László a műsorban egészen meghökkentően azt mondta:

„Ha a rektor úr azt mondja, hogy márpedig ők elköltöznek Bécsbe, ez nyilvánvalóan az ő döntésük lesz, és nem a kormányé. Ezzel kár revolverezni a kormányt és kár ezzel hergelni az embereket.”

Mindezt arra vonatkozóan mondta, hogy a CEU vezetése másfél év sikertelen tárgyalások után bejelentette, ha a kormány december elejéig nem írja alá az egyetem működéséhez szükséges papírokat, akkor Bécsbe viszik át képzéseiket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!