Helyben topog a Momentum, újat már nem tudnak mondani

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Tüntetést szervezett tegnap estére a Momentum, a CEU Nádor utcai épületéhez. Az esemény apropója az volt, hogy a CEU bejelentette, ha egy hónapon belül nem írja alá a Fidesz az egyetem működéséről szóló államközi megállapodást, Bécsbe fogja költöztetni az amerikai diplomát adó programjait. Az ügy pikantériáját az adja, hogy már minden itthon működő külföldi egyetemnél aláírta a kormány az államközi megállapodást, kivétel a Soros György által támogatott CEU-nál nem, adta hírül a 444.hu.

A Momentum által kezdeményezett megmozduláson több ezen vettek részt az egyetem főépületénél. Felszólaltak az egyetem korábbi hallgatói, és olyanok is, akik most jelentkeztek. Továbbá felszólalt még Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Berg Dániel elnökségi tag is.

Fekete-Győr András bejelentette, Országos szórólapozásba fog kezdeni a Momentum, hogy az ország egész területén megtudják az emberek, mi történik valójában a CEU-val. Továbbá kijelentette, hogy szerinte azért vegzálja az egyetemet a kormány, mert félnek a gondolkodni tudó emberektől.

A Fidesz közleményben reagált a tüntetésre: „A Momentum Soros érdekeit védi. Az ellenzéki politikusok Soros György támogatásával és a Soros hálózat segítségével indulnak a választásokon. Ezt ma meghálálják a Soros egyetem előtt. A Soros egyetem ma is zavartalanul működik Budapesten, a körülötte keltett hisztéria csak egy politikai blöff.”

Tehát a Fidesz álláspontja röviden annyi, hogy Soros, Soros, Soros és Soros! Az ő szavazóiknak talán ennyi is elég!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!