Rétvári bele akar pofázni abba, hogy hol tartsuk a gyermekeink születésnapját

MTI/MARJAI JÁNOS

Ráadásul ebbe a belepofázásba (egyszerűen nem találok ennél találóbb kifejezést, ezért elnézést a vulgaritásért) még az is hozzátartozik, hogy uniós pénzt költ a kormány, csakhogy ne kövessük a nyugati trendet, és ne gyorséttermekben vagy a szülők által preferált bármilyen egyéb helyen tartsuk a lurkók szülinapi zsúrját.

Dunaújvárosban nyitott meg NépmesePontot Rétvári Bence szombaton, az Emmi-államtitkár többek közt azt mondta, ezek a helyek

egyfajta “ellenkultúrát” is erősítenek a fogyasztói társadalom által diktált trendekkel szemben,

ugyanis a gyorséttermek és hasonló helyszínek helyett itt is lehet tartani születésnapi zsúrokat, de óvodai és iskolai közösségeket is fogadnak majd. Dunaújváros mellett országszerte több mint egy tucat helyszínen létesülnek NépmesePontok egy, az Európai Unió és a kormány által finanszírozott, több mint egymilliárd forintos keretösszegű pályázatból. A város 80 millió forintot nyert e a NépmesePont létrehozására – írja a HVG.

Ez a fajta rossz értelemben vett “népnevelő” tevékenység azonban arra enged következtetni, hogy a kormány már tanítani akarja a szülőket a helyesnek vélt magatartásra, ahogy azt Kínában is teszi. A magánéletbe, a családi döntésekbe kíván beleszólni.

Mindehhez több száz millió forint uniós pénzt felhasználva…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!