Az egyik magyar egyetem már beleállt a kormány legújabb agymenésébe

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes // Forrás: MTI/Veres Nándor.

A Fidesz szerint veszélyben a keresztény kultúra Magyarországon. Valamiért most ez a duma megy, de ezt még nem igazán sikerült megértenie az embereknek.

Varga László megyéspüspök beleállt, hogy terjessze az igét. Most épp nem az Isten igéjét, hanem a kormányét. Szerinte is veszélyben vannak a magyar keresztények, ezért a legkézenfekvőbb dolgot lépte meg, amit csak lehet: az egyházmegyével közösen, egyetemi szakot indítanak a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán;

keresztény értékrendű vezetés néven.

Nem vicc. Akkreditált, hivatalos. Full komoly.

A keresztény értékrendű vezetés nem a KRESZ-t váltaná fel. Az egyetemi szak létrejöttének célja – azon túl, hogy belesimuljon a kormányzati világképbe – egészen más.

A szak hiánypótló, hiszen keresztény vezetést még sehol nem tanítottak Magyarországon.

A keresztény-féltés mellett vezetéselméletet, különféle technikákat is tanítanak majd, hogy végre vallásos, keresztény értékeiket szem előtt tartó vezetők sokasodjanak az országban. Talán ezért is esett a választás a méltán nagy múltú, patinás Kaposvári Egyetemre.

Az egész agymenést egy evangélikus lelkész is bevédte: szerinte ez a képzés végre világossá teszi, hogy mit is jelent és milyennek is kell lennie egy keresztény vezetőnek – olvasható a hvg-n.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!