Lekapcsolták Pablo Escobar hírhedt bérgyilkosát, „Popeyet”

A május 27-i kolumbiai elnökválasztás előtt két nappal őrizetbe vették Jhon Jairo Velásquezt, álnevén „Popeyet”, a néhai kolumbiai kartellfőnök, Pablo Escobar leghírhedtebb bérgyilkosát – közölte a dél-amerikai állam rendőrsége szombatra virradóra.

A hatóságok közlése szerint a zsarolással és bűnszervezeti tagsággal gyanúsított Velásquezt pénteken fogták el Medellínben. Az 56 éves férfi életének 23 évét töltötte rácsok mögött, s 2014-ben szabadult Kolumbia legszigorúbb fegyházából.

Velásquez saját bevallása szerint legalább 300 embert ölt meg és további 3 ezer gyilkosságra adott utasítást.

Az egykori bérgyilkost a hatóságok már egy ideje megfigyelés alatt tartották, mert megfenyegette a Gustavo Petro baloldali elnökjelöltet és híveit a közösségi médián. Néstor Humberto Martínez főügyész szerint hivatalos bejelentés érkezett hozzájuk ez ügyben.

A Popeye alvilági néven ismert bűnöző a kormány és a rivális maffiák ellen harcoló – az 1993-ban a hatóságok által megölt Pablo Escobar vezette – Medellín kartellben a bérgyilkosok irányítójaként tevékenykedett. Velásquez még 18 éves kora előtt csatlakozott a kolumbiai bűnszervezethez.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!